Zinkosan® Fresh Mint

4,75 

285,71 € / kg

Imeskeltävä sinkki-C-vitamiini-pelargonia

 • Ravintolisä
 • Tehoaineina sinkkisitraatti, C-vitamiini, pelargoniauute, mentoli ja freshmint-aromi
 • Laktoositon, hiivaton, gluteeniton ja vegaaninen
Kuvaus

Ainesosat

Makeutusaineet ksylitoli ja sorbitoli, Pintakäsittelyaineet guarkumi ja magnesiumstearaatti, Pelargoniauute EFLA 956 (Pelargonium sidoides), Askorbiinihappo, Sinkkisitraatti, Aromit (mentoli, freshmint)

 

Vuorokausiannos

Vuorokausiannos 4 tabl. sisältää:
Pelargoniauutetta EFLA® 956 80 mg
C-vitamiinia 75 mg   (94 %*)
Sinkkiä 15 mg (150 %*)
*vuorokautisen saannin vertailuarvosta

 

Annostus

1 tabletti 4 kertaa päivässä. Tablettien annetaan liueta hitaasti suussa.

Valmistettu Suomessa

 

Pakkauskoko

20 tabl./14 g

 

Fysiologiset vaikutukset

 • Hengitystieinfektiot ovat yleisimpiä tartuntatauteja sekä aikuisilla että lapsilla. Tyypillisin niistä on flunssa eli nuhakuume, jonka oireita ovat kurkkukipu, nuha, yskä ja lievä kuume. Oireet kestävät yleensä 5-10 vuorokautta. 90% flunssista on virusten aiheuttamia, joihin antibiooteilla ei ole tehoa.
 • Zinkosan® Fresh Mint on hyvänmakuinen imeskeltävä tabletti kurkun karheuteen ja avaamaan tukkoista hengitystä. Tehoaineina ovat sinkki, C-vitamiini ja pelargoniauute, jotka yhdessä tehostavat elimistön vastustuskykyä. Mentoli ja freshmint-aromi tuovat raikkaan olon hengitysteihin ja avaavat tukkoista nenää.
 • Sinkki on soluja suojaava antioksidantti, joka säätelee lähes 200 entsyymin toimintaa; se on tärkeä tekijä vastustuskyvylle ja se vaikuttaa suotuisasti myös ihon kuntoon.  C-vitamiini ja sinkki ovat tehokkaita antioksidantteja, jotka yhdessä täydentävät toistensa vaikutusta.
 • Standardoitu EFLA® 956 pelargonian juuriuute on peräisin Etelä-Afrikassa kasvavasta Pelargonium sidoides DC -kasvista. Uute on vakioitu polyfenoleihin kuuluvan umkaliinin suhteen. Uute sisältää lisäksi proantosyanidiineja, kumariineja ja tanniineja.
 • Pelargoniauute tukee fysiologisesti kuntoutumista flunssasta.
  Pelargonian juuriuutteella on kolmitahoinen vaikutusprofiili:
  antimikrobinen: estää bakteerien pääsyä elimistöön ja estää niiden kasvua
  antiviraalinen: estää virusten pääsyä elimistöön
  immuunipuolustusta vahvistava: aktivoi interferonin muodostumista ja NK-soluja (luonnolliset tappajasolut, natural killers)
 • Ei suositella käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana näillä kohderyhmillä tehtyjen tutkimusten puuttumisen vuoksi. Ei suositella käytettäväksi varfariinin kanssa.