Vogel Herbamare vähäsuolainen kasvisliemikuutio 8 x 9,5 g Luomu

4,21 

52,63 € / kg

  • Luomu
  • Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Lisäaineeton

 

Herbamare kasvisliemi on valmistettu parhaista luomuraaka-aineista. Sitä voi käyttää kaikkeen ruoanlaittoon mm. keittoihin, pata- ja uuniruokiin, muhennoksiin, kastikkeisiin. Maukasta kasvislientä voit nauttia myös sellaiseenaan esim. kuurien yhteydessä! Herbamarea on saatavilla normaali- ja vähäsuolaisena vaihtoehtona.

 

Ainesosat (8 x 9,5 g , vähäsuolainen)

palmurasva*, raakaruokosokeri*, maltodekstriini* (maissista), merisuola, kasvikset (sipuli*, palsternakka*, porkkana*, purjosipuli*), hiivauute*, mausteet (valkosipuli*, kurkuma*, pippuri*, muskotti*), yrtit (liperi*, persilja*), siitake*, karamellisoitu sokeri*

 

*)luomuviljelmiltä.

 

Ravintosisältö keskimäärin 1 dl valmista lientä:

energiaa 38 kJ / 9 kcal,
rasva 0,5 g,
josta tyydyttynyttä rasvaa 0,3 g,
hiilihydraatit 0,9 g,
josta sokereita 0,5 g,
proteiinia 0, 1g,
suola 0,3 g

Kuvaus

Miten hiivauute eroaa synteettisestä natriumglutamaatista?

Vogelin Herbamare-kasvisliemitiivisteessä käytettävä hiivauute valmistetaan korkealaatuisesta ravintohiivasta. Se sisältää luontaisesti glutamaattihappoa, joka ei kuitenkaan ole sama asia kuin kemiallisesti valmistettu natriumglutamaatti (E621).

 

Hiivauutetta käytetään kasvisliemitiivisteessä paitsi valmistusteknisenä (ja luonnollisena) aineena, myös hyvänä B-vitamiinien lähteenä.

 

Kuluttajan kannalta on olennaista, että synteettinen, lisätty natriumglutamaatti saattaa aiheuttaa monenlaisia yliherkkyysoireita. Luontainen glutamaattihappo, jota on mm. hiivauutteessakin, ei tiettävästi niitä aiheuta.