Cartimare® MSM

43,25 

443,30 € / kg

MSM-vihersimpukka-hainrustouutekapselit

  • Ravintolisä nivelten ja tukikudosten hyvinvointiin
  • Sisältää kolme tehoainetta: MSM, vihersimpukka ja hainrusto
  • Laktoositon, hiivaton, makeuttamaton ja gluteeniton

Varasto loppu

Kuvaus

Ainesosat

MSM (metyylisulfonyylimetaani), Pakastekuivattu vihersimpukkajauhe (Perna canaliculus), Hainrustouute, Liivate naudasta*, Paakkuuntumisenestoaine E 551, Pintakäsittelyaine E 470b, Väri E 171*    *kapselin kuori

 

Vuorokausiannos

Vuorokausiannos 2-4 kaps. sisältää:
OptiMSM® metyylisulfonyylimetaania 500 – 1000 mg
Vihersimpukkajauhetta 280 – 560 mg
Hainrustouutetta 220 – 440 mg

 

Annostus

2-4 kapselia päivässä. Ei suositella raskaana oleville, imettäville eikä kasvuikäisille.  Ei suositella käytettäväksi verenohennuslääkkeiden kanssa.

Valmistettu Suomessa

 

Pakkauskoot

80 kaps./48 g ja 160 kaps./97 g

 

Fysiologiset vaikutukset

  • MSM (metyylisulfonyylimetaani) on luonnollinen orgaaninen rikkiyhdiste, joka on keskeinen rakennusaine kasveissa ja eläimillä. Se vastaa osaltaan kudosten uusiutumisesta; sen pitoisuudet ovat korkeimmillaan erityisesti nivelissä, ihossa, kynsissä ja hiuksissa. Rikkiä saadaan muun muassa metioniini- ja kysteiini-aminohapoista.
  • MSM on helposti imeytyvää, kun taas rikki muissa muodoissaan on vaikeasti hyväksikäytettävissä. MSM on vesiliukoinen aine eikä sitä kerry elimistöön liian suuria määriä vaan ylimäärä erittyy pois virtsan, hengityksen ja hikoilun mukana.
  • Vihersimpukka (Perna canaliculus) sisältää runsaasti muun muassa välttämättömiä Omega-3 rasvahappoja (EPA,  DHA ja ETA). Erityisesti ETA-rasvahapot (eikosatetraeenihappo) ovat hyvin reaktiivisia ja osallistuvat elimistössä moniin erilaisiin aineenvaihdunnallisiin toimintoihin. ETA-rasvahapot toimivat arakidonihaposta syntyvien välittäjäaineiden muodostumista estävinä aineina.
  • Hainrusto sisältää muun muassa runsaasti proteiineja (n. 40 erilaista), jotka toimivat nivelissä ”voiteluaineina”. Hai on tutkijoiden kiinnostuksen kohteena, koska elinympäristön saastumisesta huolimatta haikaloilla on todettu erittäin harvoin minkäänlaisia sairauksia. Haikalojen vahva immuunipuolustusjärjestelmä suojelee niitä tehokkaasti bakteereja, viruksia, kemikaaleja ja muita haittatekijöitä vastaan.
  • Hainrustovalmisteita ei suositella raskaana oleville tai imettäville äideille eikä kasvuikäisille.