BERTIL´S KELASIN RAUTA

12,90 

342,86 € / kg

Hivenaineiden imeytyminen ruuansulatuskanavasta on edellytys niiden hyödyntämiselle. Hivenaineet imeytyvät verenkiertoon aina proteiinin rakenneosiin eli aminohappoihin sitoutuneina. Siksi valmiiksi sopiviin aminohappoihin oikealla tavalla sidottu eli aminohappokelaattimuodossa oleva hivenaine on heti imeytymiskelpoinen.

Kuvaus

HYVIN IMEYTYVÄT ORGAANISET AMINOHAPPOKELATOIDUT HIVENAINEET

Hivenaineiden imeytyminen ruuansulatuskanavasta on edellytys niiden hyödyntämiselle. Hivenaineet imeytyvät verenkiertoon aina proteiinin rakenneosiin eli aminohappoihin sitoutuneina. Siksi valmiiksi sopiviin aminohappoihin oikealla tavalla sidottu eli aminohappokelaattimuodossa oleva hivenaine on heti imeytymiskelpoinen.

VATSAYSTÄVÄLLINEN

Hyvin imeytyvä hivenaine on vatsaystävällinen. Vahvoille hivenainevalmisteille tyypilliset vatsaoireet johtuvat siitä, että ne eivät imeydy toivotusti ohutsuolesta verenkiertoon. Imeytymätön hivenaine päätyy paksusuoleen, jossa se voi aiheuttaa ärsytystä ja jopa ripulia.

EI HÄIRITSE RAVINNON HIVENAINEIDEN IMEYTYMISTÄ

Syödyn ravinnon ja tavanomaisten lisäravinteiden sisältämät hivenaineet kilpailevat usein keskenään imeytymisestä. Tämä johtuu siitä, että ne imeytyvät samoilla imeytymismekanismeilla. Suurin kilpailu käydään  varsinkin ns. samanarvoisten hivenaineiden (esim. kalsium +II ja rauta +II) välillä. Esim. suuri määrä kalsiumia syrjäyttää helposti samanaikaisen raudan imeytymisen. Suuria määriä tavallisia hivenaineita nautittaessa mikään niistä ei välttämättä imeydy kunnolla.

Valmiiksi aminohappoihin sidottu hivenaine ei osallistu edellä kuvattuun kilpajuoksuun. Se imeytyy verenkiertoon eri reittiä pitkin; sujuvasti aminohappona. Kelatoitu hivenaine imeytyy aina hyvin, eikä se myöskään heikennä nautitun ruuan muiden hivenaineiden imeytymistä.

BERTIL’S KELASIN -HIVENAINEITA YKSILÖLLISTEN TARPEIDEN MUKAAN

Em. kelatoitujen hivenaineiden helpon imeytymisen takia, niitä voi nauttia sopivissa määrin samalla kertaa. Ne eivät heikennä toistensa hyödyntämistä. Bertil’s Kelasin -hivenaineita voi myös yhdistellä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kaikki tuotteet sisältävät vain yhtä hivenainetta. Yhden tabletin sisältämä hivenainemäärä on lisäksi maltillinen, jolloin niitä on helppo nauttia myös vähäiseen lisätarpeeseen.

KULTAMITALILAATUA MAAILMAN JOHTAVALTA KELAATTIEN VALMISTAJALTA

Valioravinnon Bertil’s Kelasin Rauta -tabletit valmistetaan amerikkalaisen Albion Laboratories Inc. korkealaatuisesta aminohappokelaatista. Rautana on tuotekohtaisesti kliinisesti tutkittu Ferrochel® -rautabisglysinaatti.

Albion Laboratories on kelatoitujen hivenaineiden edelläkävijä. Patentoidut valmistusmenetelmät ovat pitkäjänteisen tutkimuksen ja tuotekehityksen tulosta. Albionin kelaattien biologinen hyväksikäytettävyys on kliinisesti tutkittu ja EU:n viranomaiset ovat todenneet ne turvallisiksi ja hyväksyneet ne ravintolisien sallituiksi hivenainelähteiksi.

Hivenainevalmisteen korkea laatu voidaan määrittää kemiallisilla analyyseilla. Paras käytännön osoitus Bertil’s Kelasin -hivenaineiden toimivuudesta on kuitenkin niiden yli 30 vuoden huima suosio Suomen ravintolisämarkkinoilla. Ennen Bertil’s -tuoteperheen syntyä täysin vastaavat Valioravinnon hivenaineet tunnettiin nimellä Kelasin.

KÄYTTÖTARKOITUS

 • Väsymykseen
 • Yleiseen voimattomuuteen
 • Vastustuskyvyn ja yleiskunnon ylläpitämiseen
 • Veren hemoglobiinitasojen kohentamiseen

Bertil’s Kelasin Rauta on hyvin vatsaystävällinen valmiste raudan saannin lisäämiseen.

Raudan tärkein tehtävä on hapen kuljettaminen elimistössä. Suurin osa kehomme raudasta on verenkierrossa punasolujen hemoglobiiniin sitoutuneena. Raudanpuute aiheuttaa hemoglobiinitason laskua, jonka syynä ei aina ole puutteellinen ruokavalio, vaan raudan imeytymishäiriöt. Aminohappokelatoitu rauta imeytyy monin verroin tavallisia rautasuoloja paremmin.

Raudan tarve lisääntyy huomattavasti raskauden aikana.

KENELLE

 • Kaikenikäislle naisille ja miehille
 • Odottaville ja imettäville äideille
 • Urheilijoille ja kuntoilijoille
 • Koululaisille
 • Kasvissyöjille
 • Herkkävatsaisille

TERVEYSVÄITTÄMÄT / KLIININEN NÄYTTÖ

 • Normaalia energia-aineenvaihduntaa
 • Normaalia punaisten verisolujen ja hemoglobiinin muodostumista
 • Normaalia hapen kuljetusta kehossa
 • Immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
 • Normaalia kognitiivista toimintaa

Lisäksi rauta auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä osallistuu solujen jakautumisprosessiin.