BERTIL´S KELASIN KUPARI

8,60 

228,57 € / kg

Hivenaineiden imeytyminen ruuansulatuskanavasta on edellytys niiden hyödyntämiselle. Hivenaineet imeytyvät verenkiertoon aina proteiinin rakenneosiin eli aminohappoihin sitoutuneina. Siksi valmiiksi sopiviin aminohappoihin oikealla tavalla sidottu eli aminohappokelaattimuodossa oleva hivenaine on heti imeytymiskelpoinen.

Kuvaus

HYVIN IMEYTYVÄT ORGAANISET KELASIN -HIVENAINEET

Hivenaineiden imeytyminen ruuansulatuskanavasta on edellytys niiden hyödyntämiselle. Hivenaineet imeytyvät verenkiertoon aina proteiinin rakenneosiin eli aminohappoihin sitoutuneina. Siksi valmiiksi sopiviin aminohappoihin oikealla tavalla sidottu eli aminohappokelaattimuodossa oleva hivenaine on heti imeytymiskelpoinen.

VATSAYSTÄVÄLLINEN

Hyvin imeytyvä hivenaine on vatsaystävällinen. Joillekin vahvoille hivenainevalmisteille tyypilliset vatsaoireet johtuvat siitä, että ne eivät imeydy riittävän hyvin ohutsuolesta verenkiertoon. Imeytymätön hivenaine päätyy paksusuoleen, jossa se voi aiheuttaa ärsytystä ja jopa ripulia.

EI HÄIRITSE RAVINNON HIVENAINEIDEN IMEYTYMISTÄ

Syödyn ravinnon ja tavanomaisten lisäravinteiden sisältämät hivenaineet kilpailevat usein keskenään imeytymisestä. Tämä johtuu siitä, että ne imeytyvät samoilla imeytymismekanismeilla. Suurin kilpailu käydään varsinkin ns. samanarvoisten hivenaineiden (esim. kalsium +II ja rauta +II) välillä. Esim. suuri määrä kalsiumia syrjäyttää helposti samanaikaisen raudan imeytymisen. Suuria määriä tavallisia hivenaineita nautittaessa mikään niistä ei välttämättä imeydy kunnolla.

Valmiiksi aminohappoihin sidotut hivenaineet eivät kuitenkaan osallistu edellä kuvattuun kilpajuoksuun. Ne imeytyvät verenkiertoon eri reittejä pitkin; sujuvasti aminohappoina. Kelatoidut hivenaineet imeytyvät aina hyvin, eivätkä ne myöskään heikennä nautitun ruuan muiden hivenaineiden imeytymistä.

KELASIN -HIVENAINEITA YKSILÖLLISTEN TARPEIDEN MUKAAN

Edellä kuvatun kelatoitujen hivenaineiden helpon imeytymisen takia, niitä voi nauttia sopivissa määrin samalla kertaa. Ne eivät estä toistensa hyödyntämistä. Kelasin -hivenaineita on myös helppo yhdistellä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kaikki tuotteet sisältävät vain yhtä hivenainetta. Yhden tabletin sisältämä hivenainemäärä on lisäksi maltillinen, jolloin niitä on helppo nauttia myös vähäiseen lisätarpeeseen.

KULTAMITALILAATUA MAAILMAN JOHTAVALTA KELAATTIEN VALMISTAJALTA

Valioravinnon Kelasin Kupari valmistetaan amerikkalaisen Albion Laboratories Inc. korkealaatuisesta aminohappokelaatista. Yritys on kelatoitujen hivenaineiden edelläkävijä. Patentoidut valmistusmenetelmät ovat pitkäjänteisen tutkimuksen ja tuotekehityksen tulosta. Albionin kelaattien biologinen hyväksikäytettävyys on kliinisesti tutkittu ja EU:n viranomaiset ovat todenneet ne turvallisiksi ja hyväksyneet ne ravintolisien sallituiksi hivenainelähteiksi.

Hivenainevalmisteen korkea laatu voidaan määrittää kemiallisilla analyyseilla. Paras osoitus Kelasin -hivenaineiden toimivuudesta on kuitenkin niiden yli 25 vuoden suosio Suomen ravintolisämarkkinoilla.

KÄYTTÖTARKOITUS

 • Voimattomuuteen ja yleiseen väsymykseen
 • Raudan vaikutusten täydentämiseen
 • Ihon pigmentin ja rusketuksen muodostukseen
 • Luuston rakentamiseen

Kelasin Kupari on erinomainen valmiste kuparin saannin lisäämiseen.

Kupari ja rauta ovat tiivis pari elimistön hapenkuljetuksessa. Niiden vaikutukset ovat samankaltaiset ja usein elimistömme myös tarvitsee niitä sopivasti yhdessä.

Kuparia tarvitaan ihon ruskean pigmenttiaineen, melaniinin, rakennusaineeksi. Ihon ruskettuessa melaniinin määrä lisääntyy ja samalla kuparin tarve kasvaa. Melaniini suojaa ihoa auringon UV-säteilyltä. Kupari sopii auringonpalvojille myös siksi, että se suojaa soluja hapettumisstressiltä.

Kupari esiintyy useiden entsyymien osana. Kuparia tarvitaan mm. luuston ja sidekudoksen rakentamiseen. Kuparia suositellaan myös sinkin tueksi.

KENELLE

 • Kaikenikäisille naisille ja miehille
 • Auringonpalvojille
 • Tueksi rautalisiä nauttiville
 • Kuntoilijoille ja aktiiviurheilijoille

TERVEYSVÄITTÄMÄT / KLIININEN NÄYTTÖ

KUPARI EDISTÄÄ:

 • Normaalia raudan kuljetusta kehossa
 • Normaalia energia-aineenvaihduntaa
 • Ihon ja hiusten normaalia pigmentoitumista
 • Sidekudosten pysymistä normaalina
 • Solujen suojaamista hapettumisstressiltä
 • Vastustuskyvyn normaalia toimintaa
 • Hermoston normaalia toimintaa