BERTIL´S KELASIN SELEENI 200 tabl

14,25 

200,00 € / kg

Hivenaineiden imeytyminen ruuansulatuskanavasta on edellytys niiden hyödyntämiselle. Hivenaineet imeytyvät verenkiertoon aina proteiinin rakenneosiin eli aminohappoihin sitoutuneina. Siksi valmiiksi sopiviin aminohappoihin oikealla tavalla sidottu eli aminohappokelaattimuodossa oleva hivenaine on heti imeytymiskelpoinen.

Beskrivning

HYVIN IMEYTYVÄT ORGAANISET KELASIN -HIVENAINEET

Hivenaineiden imeytyminen ruuansulatuskanavasta on edellytys niiden hyödyntämiselle. Hivenaineet imeytyvät verenkiertoon aina proteiinin rakenneosiin eli aminohappoihin sitoutuneina. Siksi valmiiksi sopiviin aminohappoihin oikealla tavalla sidottu eli aminohappokelaattimuodossa oleva hivenaine on heti imeytymiskelpoinen.

VATSAYSTÄVÄLLINEN

Hyvin imeytyvä hivenaine on vatsaystävällinen. Vahvoille hivenainevalmisteille tyypilliset vatsaoireet johtuvat siitä, että ne eivät imeydy toivotusti ohutsuolesta verenkiertoon. Imeytymätön hivenaine päätyy paksusuoleen, jossa se voi aiheuttaa ärsytystä ja jopa ripulia.

EI HÄIRITSE RAVINNON HIVENAINEIDEN IMEYTYMISTÄ

Syödyn ravinnon ja tavanomaisten lisäravinteiden sisältämät hivenaineet kilpailevat usein keskenään imeytymisestä. Tämä johtuu siitä, että ne imeytyvät samoilla imeytymismekanismeilla. Suurin kilpailu käydään varsinkin ns. samanarvoisten hivenaineiden (esim. kalsium +II ja rauta +II) välillä. Esim. suuri määrä kalsiumia syrjäyttää helposti samanaikaisen raudan imeytymisen. Suuria määriä tavallisia hivenaineita nautittaessa mikään niistä ei välttämättä imeydy kunnolla.

Valmiiksi aminohappoihin sidottu hivenaine ei osallistu edellä kuvattuun kilpajuoksuun. Se imeytyy verenkiertoon eri reittiä pitkin; sujuvasti aminohappona. Kelatoitu hivenaine imeytyy aina hyvin, eikä se myöskään heikennä nautitun ruuan muiden hivenaineiden imeytymistä.

KELASIN -HIVENAINEITA YKSILÖLLISTEN TARPEIDEN MUKAAN

Em. kelatoitujen hivenaineiden helpon imeytymisen takia, niitä voi nauttia sopivissa määrin samalla kertaa. Ne eivät heikennä toistensa hyödyntämistä. Kelasin -hivenaineita voi myös yhdistellä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kaikki tuotteet sisältävät vain yhtä hivenainetta. Yhden tabletin sisältämä hivenainemäärä on lisäksi maltillinen, jolloin niitä on helppo nauttia myös vähäiseen lisätarpeeseen.

EU:n viranomaiset ovat todenneet Kelasin Seleenin valmistuksessa käytetyn kelaatin turvalliseksi ja hyväksynyt sen ravintolisien sallituksi hivenainelähteeksi.

Hivenainevalmisteen korkea laatu voidaan määrittää kemiallisilla analyyseilla. Paras käytännön osoitus Kelasin -hivenaineiden toimivuudesta on kuitenkin niiden yli 25 vuoden huima suosio Suomen ravintolisämarkkinoilla.

KÄYTTÖTARKOITUS

  • Antioksidanttijärjestelmän tukemiseen
  • Kilpirauhasen toiminnan tukemiseen
  • Vastustuskyvyn tukemiseen
  • Hiuksille ja kynsille

Kelasin Seleeni on erinomainen valmiste seleenin saannin lisäämiseen.

Seleeniä tarvitaan elimistömme oman antioksidanttijärjestelmän ylläpitoon. Oma elimistömme torjuu normaalin aineenvaihdunnan tuottamia vapaita radikaaleja ns. glutationiperoksidaasi -entsyymin avulla. Seleeni on tämän entsyymin korvaamaton osa.

Seleenillä on edullinen vaikutus kilpirauhashormonin aktiivisuuteen. Kilpirauhashormonit säätelevät kasvua ja elimistömme yleistä aineenvaihduntaa. Kilpirauhashormonien puute hidastaa aineenvaihduntaa ja laskee yleistä vireystilaa.

Seleeni toimii kehomme puolustajana sitomalla verenkierrosta ja kudoksista haitallisia raskasmetalleja. Tyypillisiä mm. kaupunki-ilman epäpuhtauksia ovat elohopea, lyijy ja kadmium.

Seleenin tarve lisääntyy raskauden ja imetyksen aikana sekä normaalin ikääntymisen myötä.

KENELLE

  • Kaikenikäisille naisille ja miehille
  • Kuntoilijoille ja aktiiviurheilijoille
  • Vähän viljatuotteita käyttäville (keliaakikot)
  • 50+ miehille
  • Senioreille

TERVEYVÄITTÄMÄT / KLIININEN NÄYTTÖ

Seleeni edistää:

  • Solujen suojaamista hapettumisstressiltä
  • Kilpirauhasen normaalia toimintaa
  • Immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
  • Hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina
  • Normaalia siittiöiden muodostusta