Vida Vahva Rauta 50 mg

13,90 

356,41 € / kg

Rauta edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa ja hapen kuljetusta kehossa auttaen vähentämään väsymystä ja uupumusta. Rauta edistää myös immuunijärjestelmän ja hermoston normaalia toimintaa. C-vitamiini edesauttaa raudan imeytymistä.

 

  • Ravintolisä
  • Hyvin imeytyvä ja vatsaystävällinen
  • Pitkävaikutteinen
  • Väsymykseen ja uupumukseen
  • Sisältää myös raudan imeytymiselle ja hyväksikäytölle tärkeää C-vitamiinia
  • Suositellaan käytettäväksi elimistön heikentyneen rautatilan korjaamiseksi

Varasto loppu

Kuvaus

Vida Vahva Rautavalmisteessa rauta on vatsaystävällisenä ferrofumaraattina. Depotkapseli sulaa suolistossa hitaasti ja vapauttaa rautaa asteittain, jolloin se ei ärsytä ruoansulatuskanavan limakalvoa. Vidan rautavalmiste sopii kasvissyöjille ja vegaaneille. Tuote on laktoositon, hiivaton, gluteeniton ja makeuttamaton.

 

Miksi rauta on tärkeä?

 

Rauta on tärkeä rakenneosa punasolujen muodostumiselle ja hapen kuljettamiselle elimistössä. Rauta on tärkeä mineraali myös energia-aineenvaihdunnalle, immuunipuolustukselle, hermostolle, kilpirauhasen toiminnalle ja kollageenisynteesille.

 

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan raudan puute on suhteellisen yleinen ongelma jopa länsimaissa. Pitkäaikainen raudanpuute on anemian yleisin syy, mutta raudan puute vaikuttaa myös moniin muihin elimistön toimintoihin. Raudan puutteesta kärsivät erityisesti naiset, mutta myös ikääntyvien, kasvisruokavaliota noudattavien ja paljon liikuntaa harrastavien kannattaa varmistaa rautavarastojen riittävyys. Erityisruokavaliot ja puutteellinen ravitsemus sekä imeytymishäiriöt voivat myös olla syynä vähäisiin rautavarastoihin.

 

Elimistön raudanpuute voi oireilla eri tavoin, kuten väsymyksenä, huimauksena, kalpeutena, vastustuskyvyn ja yleiskunnon heikentymisenä, päänsärkynä ja ruokahaluttomuutena. Myös hiukset ja kynnet reagoivat raudan puutteeseen, ja ohuet sekä koverat kynnet ja hiustenlähtö ja niiden haurastuminen voivatkin johtua raudan puutteesta. Varmuus elimistön rautapitoisuudesta saadaan laboratoriokokein mittaamalla. Hemoglobiinin (Hb) viitearvot ovat naisilla 120–155 g/l ja miehillä 130–180 g/l. Veren seerumi ja ferritiinin tasojen mittaaminen antavat kuitenkin varmemman kuvan tilanteesta.

 

1 kapseli sisältää Rautaa 50 mg (357 %) ja C-vitamiinia 60 mg (75 %) päivittäisen saannin vertailuarvosta.

Suomessa kehitetty ja valmistettu.