Alpha plus Pau D’Arco tee 300g

36,50 

120,00 € / kg

  • Sieniä ja loisia tappava.
  • Vähentää tulehdusta, estää kipua ja turvotusta.
  • Vahvistaa immuunijärjestelmää ja torjuu immuunijärjestelmään liittyviä sairauksia.
  • Sopii hyvin päivittäiseen käyttöön erityisesti talvikuukausina.
  • Arvostettu seurustelutee ympäri maailman.

Varasto loppu

Kuvaus

Pau D’Arco tai lapacho on yli 1500 vuotta vanha lääkekasvi
(pääasiassa sisältää kuivattua kuorta), joka tulee Etelä-
Amerikasta. Etelä-Amerikan alkuperäiskansat käyttivät
puunkuorta hyvin menestyksellisesti lääkinnässä, mikä loi
uteliaisuutta espanjalaisten ja portugalilaisten matkailijoiden
keskuudessa. Nämä eurooppalaiset myöhemmin levittivät
lapachobarkin kaarnaa eteenpäin. Vuonna 1385 esimerkiksi
lapacho kuvailtiin luostarin kirjaan Makedoniassa. Itsenäisyystaistelija
ja väkivallanvastustaja Mahatma Gandhi harjoitti joogaa yli 30 vuoden ajan ja hänellä oli usein tapana
juoda lapachotéta.

 

Useimmin käytettyjä lajeja on lähes 100, parantavia
ominaisuuksia on mm. Tabebuia avellanedae ja Tabebuia
ipe lajeissa. Tabebuiasta peräisin oleva kaarna ja puu
sisältävät erilaisia vaikuttavia aineita mm. lapacholia ja
beeta-lapachonia.

 

Lapachot-puulla on hyvä vastustuskyky sieniä, itiö- ja
virushyökkäyksiä vastaan. Puun kukat syövät hyönteisiä.
Sisäkuori sisältää muun muassa voimakasta antibioottista
ainetta ja rautaa hyvin imeytyvässä muodossa sekä n. 20
eri mineraalia.

 

Lapacho tukee luonnollista ja terveellistä ruoansulatusta,
maksan toimintaa sekä hikirauhasten toimintaa. Sitä
käytetään laajalti allergioissa, sieni- ja hiivainfektioissa.
Uskotaan myös sen vahvistavan immuunijärjestelmää ja
että sillä on positiivinen vaikutus vakavissa immuunipuutossairauksissa.
Beta-lapatsoni on tutkimuksissa pystynyt
lisäämään solukuolemia haitallisissa soluissa, kuten
reumatismi- ja tulehdussoluissa.

 

Vuonna 2014 julkaistussa tutkimuksessa kerrottiin
(julkaistu Journal of Toksikologiset Sciences) Pau d’Arco
lisäänneen Nrf2 kohdegeenien määrää suolistossa. Nrf2
on proteiini, joka säätelee antioksidanttiproteiineja, jotka
suojaavat elimistöä hapettumiselta ja tulehduksilta.